Свикнали сме да свързваме студените месеци с мрачно настроение и тъмни дрехи. Някак неволно все ни тегли към черното, тъмносиньото и сивото, когато застудее. Но това определено е грешка, която трябва да се поправи.

Да вкараме нови, нетрадиционни за нашия стил цветове в гардероба си е истинско предизвикателство. Но е риск, който трябва да поемем, ако искаме да изглеждаме стилни, а и да разчупим сивото ежедневие.

Този път ще си говорим за мъжка мода. Тук проблемът с цветовете е още по-голям, както и страхът от експерименти. Ако един мъж спада към т.нар. цветофоби, разчупването на навиците трябва да е постепенно и без резки ходове.

Снимка 391543

Източник: iStock

Започва се с телесните, неутрални нюанси. Те са страхотен избор за есента и зимата, а и изглеждат луксозно. Дори един пуловер с бежово или светлокафяво е добро начало. А и се съчетава с много от дрехите в гардероба в тъмни тонове (без сивите).

Изборът на неутралните, телесни тонове също изисква своята доза внимание. За да се открие идеалния, той трябва дс бъде съобразен с цвета на кожата и косата. А това става само със смели проби на различни нюанси.

Снимка 391552

Източник: H&M

Ако се опира до следване на тенденциите - през топлите месеци се предпочитат по-светли и ярки тонове, а през студените - по-топли и наситени. Оранжевото определено е за експериментатори, но някой негов по-светъл нюанс може да се окаже правилният избор.

Основното предимство на есента и зимата e напластяването на дрехите. Така ако една от тях е по-ярка, може да остане наполовина прикрита с друга, връхна дреха, за да липсва притеснението, че тоалетът е прекалено цветен. Но пък яркият акцент в него няма да липсва и това също е едно добро начало, пише Independent.

Вечните дрехи в женския гардероб

Вечните дрехи в женския гардероб

Какво задължително трябва да присъства в него

Аксесоарите също са добър начин мъжете да покажат личен стил и малко цвят, без да прекаляват (по техните разбирания). Цветни чорапи, шал или шапка внасят настроение и със сигурност няма да останат незабелязани. А изборът е наистина огромен.