Брус Грейсън е главен гримьор на церемониите по раздаване на наградите Оскар вече 17 години. Той ръководи екип от още 20 специалисти в грима, преобразяващи известните личности непосредствено преди да излязат на сцената и пред камерите.

Всички те са предварително гримирани, но винаги се налагат корекции и подобрения в последния момент. Най-честата ситуация, с която трябва да се справя Грейсън, е свързана с плачещите звезди, чийто грим заплашва да ги превърне в кукла от филм на ужасите. 

Друга неприятна ситуация е необходимостта да се прикрива червенина по лицето на дадена известна личност, избила под грима от нерви и притеснение. Гримьорът е изпадал в редица инфарктни ситуации през годините и е успявал да се измъкне от тях, но не и без помощта на своите малки трикове.

Гъбичките за грим с яйцевидна форма за него са най-добрият помощник за нанасяне и коригиране. Грейсън използва спирала от корейска козметична марка. Нанася я от контейнера с еднократни четки, за да няма сърдити звезди.

Брус Грейсън споделя, че избягва матиращите коректори, когато работи върху мазна кожа, въпреки че са доста актуални напоследък. Когато има само няколко минути, за да приведе поредната звезда в подобаващ вид, често прибягва до матиращи листчета, които са практични и в нашето ежедневие.

Той е почитател на пресирана пудра, както и на руж в розови и прасковени нюанси. А бронзатът и контуриращата пудра намират място върху лицата както на жените, така и на мъжете, и винаги гарантират свеж вид.

Въпреки че матовите червила продължават да са една от хитовите тенденции в макиажа, главният гримьор на Оскарите предпочита да работи с класическата текстура, която е и по-лесна за коригиране и нанасяне. За мъжете има балсам за устни без блясък, но с подхранване, пише Allure.