Свикнали сме да виждаме Меган Маркъл с елегантни обувки на висок и тънък ток. Но по време на бременността си херцогинята напълно логично ще се откаже от този стилен завършек на визията си в името на удобството. 

При посещението й с принц Хари в Австралия я видяхме с два чифта обувки, различни от тези, с които сме свикнали. Ще обърнем повече внимание на черните, тип балеринки, с които замени любимите си токчета в телесен цвят след дълга разходка в зоопарка в Сидни.

Снимка 384126

Моделът, които на пръв поглед не е нищо особено, струва 110 паунда и е на марката Rothy's. Това е не просто поредният бранд, който ще усети ефекта Меган Маркъл върху продажбите си, а компания, която продава обувки от рециклирани пластмасови бутилки.

Тази практика вече се прилага от редица компании в световен мащаб, но за първи път виждаме херцогинята с подобен модел. Модел, който някои определят като най-политически коректните обувки. А знаем колко са важни посланията, които дрехите носят, особено за представителите на кралския двор.

Маркъл отдавна се изявява като защитник не само на децата и хората в неравностойно положение, но и на околната среда. Например, двамата с Хари помолиха гостите на сватбата си да дарят пари, част от които отидоха в организацията Surfers Against Sewage, бореща се със замърсяването от пластмаса в океаните, припомня Daily Mail.

Сега Меган затвърждава позицията си на природазащитник, като гордо крачи с плетените си обувки от рециклирани бутилки и без никакви вредни за природата вещества с надеждата повече хора да последват нейния пример.

Меган Маркъл, Серина Уилямс и едно сако

Меган Маркъл със сакото на Серина Уилямс

Приятелство и бизнес

Засега Rothy's са рециклирали над 17 милиона бутилки, за да създадат своите обувки, а популярността на марката се очаква да скочи значително именно заради подкрепата, която херцогинята им оказа. За съжаление, моделите не са за всеки джоб.