Козметиката за бебета отдавна е предпочитана и от възрастни с чувствителна кожа. Причината е ясна - съставът на тези продукти е много по-нежен, без алергени и успокоява раздразненията. Но ето и няколко конкретни ползи и начини, по които да употребяваме бебешкото олио за тяло.

Масла

Кожата ни има нужда от тях, за да бъде наистина подхранена. Затова по-добрата опция за хидратиращ продукт е не лосион, а олио. Вече на пазара има голямо разнообразие, но бебешкото си остава класика.

Добре е да го нанасяме и непосредствено след бръснене или епилация.

Снимка 373520

Източник: iStock

Дегримиране

Бебешкото олио може успешно да се използва и за премахване на дълготраен грим. Нанасяме както обикновено, с помощта на памучен тампон.

Цъфнали краища и прическа

Бебешкото олио се използва и за подхранване на косата. Нанасяме малко количество с ръка или отново с памучен тампон. Вече цъфналите краища няма как да се възстановят, но се предотвратява появата на нови.

Ако нямаме подръка стилизиращ продукт, можем да използваме олиото, за да пригладим косата си е елегантна конска опашка.

Снимка 373521

Източник: iStock

Масаж

При липсата на етерични масла или специално масажно олио, бебешкото също върши идеална работа за релакс след тежък работен ден. Е, трябва ни и партньор, на който след това можем да върнем жеста, разбира се.

Козметика в хладилника

Козметика в хладилника

Какво да съхраняваме на студено

Напукани пети

Ако всички кремове за крака, които сме използвали, не дават особен ефект, време е да пробваме с бебешко олио. То хидратира в дълбочина и омекотява грубата кожа.