Немската компания DEICHMANN представи на нестандартно ревю тенденциите за новия сезон при дамските обувки. Акцент бяха колекциите Graceland и Cindy Crаwford Collection by 5th Avenue. На ревюто, в което участваха млади актриси, бяха представени пет различни тренда: ниски обувки, обувки на токове, обувки с маншети и ластици, балерини и боти, ботуши.

Новите модели могат вече да се видят в магазините на DEICHMANN.

Компанията присъства у нас с общо 9 филиала - 3 в София и по 1 в Пловдив, Габрово, Русе, Търговище, Варна и Бургас.

В рамките на нестандартния пърформанс актрисите преобуваха различни модели на сцената и разиграваха етюди пред гостите. Атмосферата на салон Carpe Diem и арт прическите на Любен Николов за фризьорски салони Luxоr пресъздадоха приказна атмосфера, която напомняше на 'Алиса в страната на чудесата'. За финал моделите изнесоха подноси с по един чифт обувки от всеки представен тренд.

Актуалните тенденции при формата на моделите за есен/зима 2010/2011 са от ток на платформа през рок-модели и дебели грайфери до съвсем класически и елегантни. Предпочитани материи са гладка кожа или велур, набук или напа в комбинация с подметка от суров каучук и каишка, топла подплата, дългокосмести елементи.

Цветовите решения са в студени и топли землисти оттенъци - камък, наситено кафяво, маслинено зелено и многообразие на нюанси на сивото - водещ цвят за новия сезон. При велурът и всички сиви и лилави цветови нюанси са актуални за визията. Този сезон акцентите са връзки, маншети, капси и ципове, като е обърнато особено внимание на горната част на ботуша, където се очаква разнообразие без прецедент.

За актуалните модели от модерната марка на DEICHMANN - Graceland са характерни гънки, токи и връзки, както и ципове. Капсите продължават да бъдат на върха на модните тенденции. Затворените обувки с деколте и балерините задължително имат маншети около глезена. При обувките важна роля играят клиновидните токове и задължителната платформа в предната част при елегантните модели.

Цветовете са  ярки, предимно в синьо, люляково, петролено и наситено розово (фуксия).Модата за зимния сезон акцентира върху ботушите над коляното и ботите до глезена. Моделите над коляното са супер секси, с много тясна горна част и високи, тънки токове. При тях доминира гладката кожа, а цвят номер 1 е черното.  Не бива да се пренебрегва и мускетарската визия: с широка горна част и подметка без ток.

Новата колекция Cindy Crawford Collection by 5th Avenue пристига в България с 40 модела.

Супер моделът показва, че човек може да изглежда добре във всякакво облекло, когато е обул подходящите обувки. Синди е избрала за своята уникална колекция 5th Avenue много женствени модели с известна доза екстравагантност, но носещи потенциала на класическите обувки. Топ-моделите включват ботуши над коляното с висок ток и красиви детайли като панделки и катарами, ботите също са задължителни за есенно-зимния гардероб. Някои модели са елегантни с дискретни капси и атрактивни каишки, други са подходящи за динамиката на града с модерен маншет и ситни набори тип плисета. Обувките са на тънък ток, кокетни и с лека платформа - перфектно пасващи към дълъг панталон или тясна пола. Всички модели са изработени от най-добрите материали и висококачествена лицева кожа  или мек велур. Доминиращите цветове са черното и сивото в разнообразни нюанси и тоналности, като кафявото и пурпурното са също така застъпени.

Тенденциите за сезона при чантите са обемните форми тип сак. Въпреки това са актуални всички размери, стига да са съобразени с повода - от коктейлната чантичка до пазарската чанта. Материите са меки, в сиви и бежови тонове, лилаво и синьо. Естествено и тук има акценти, които се изразяват в цветни апликации, панделки и пискюли.