Алесандра Амброзио може да се похвали не само с божествено тяло, но и с ослепителна коса, за която мнозина ѝ завиждат.

Бразилският модел споделя пред US Magazine своите трикове, за да запази косата си в отлична форма. Зад перфектната ѝ коса стоят не само велики стилисти и употребата на скъпи продукти. Една от ключовете тайни на Алесандра Амброзио е домашна маска, направена от авокадо.

Мама знае най-добре

Публикация, споделена от Alessandra Ambrosio (@alessandraambrosio) на

Моделът обяснява, че не винаги е имала под ръка толкова много и висококачествени продукти, особено по време на детството си в Бразилия. За щастие е разполагала с домашно решение.

"Майка ми използваше авокадо и натурални масла, смесваше ги и ги слагаше на косата ми. Обичах да го прави, защото освен положителния ефект върху косата ми, това беше и нашето специално време на майка и дъщеря. Чувствах се и като в козметичен салон. Обичам солената вода и да мокря косата си. Солената вода, смесена с тази домашна маска, е любимият ми избор", допълва красивият модел. Амброзио пренася този ритуал и върху дъщеря си Аня, превръщайки го в семейна традиция.

Колко често трябва да миете косата си

Снимка 319396

При всеки е различно и Алесандра Амброизио обяснява: "Понякога трябва да мия косата си с шампоан два пъти на ден, заради работни ангажименти. Знам, че не е много полезно и професионалистите казват, че е препоръчително измиването да става на всеки два дни, но в моя случай се налага да я мия постоянно."

За да предотвратите изсушаването на косата, ако и при вас се налага да я миете често, използвайте подхранващи кремове за почистване.

Когато косата плаща скъпата цена на славата

Публикация, споделена от Alessandra Ambrosio (@alessandraambrosio) на

Прически за всяко дефиле, фотосесии, събития... Няма никакво съмнение, че косата на един модел може да плати много скъпа цена, вървяща ръка за ръка с дългите часове работа.

"След години на сушене и правене на всякакви неща с косата ми, всичко, което искам, е просто да бъде здрава", обяснява Амброзио.

"Моите приятелки винаги са имали здрава коса, защото не са подложени на нивото на стрес, с което аз се боря всеки ден, така че трябва да използвам най-добрите продукти, за да я върна към живот след безбройните манипулации."