"Жокера", който излезе през октомври 2019 г. в кината се превърна в най-печелившият филм по комикс за всички времена.

През ноември беше съобщено, че се очаква и продължение на филма, като до момента нямаше потвърждение дали Филипс ще се заеме с него и дали Хоакин Финикс ще участва. Сега Филипс разкри, че той и Финикс "са отворени" за възможността да направят втора част.

"Жокера", Тод Филипс ще има ли филмът продължение и какво още готви режисьорът

Ще има ли "Жокера" продължение

Put On A Happy Face

Пред Deadline режисьорът всъщност изрази готовността си да направи продължение, като се постара да изясни някои подробности.

"Когато един филм направи един милиард долара, а струва 60 милиона долара, разбира се, логично е да се говори за продължение. Но Хоакин и аз не сме го решили на 100 %. Ние сме отворени за оферти и аз бих работил с голямо удоволствие отново с него, но кой знае", уклончиво отговаря режисьорът, като по този начин поставя натиска върху филмовата компания Warner Bros, които стоят зад първия филм.

Снимка 445962

Източник: Alexandra Films

"Ако се прави продължение, то би трябвало да има истински тематичен резонанс по същия начин като първия филм. В крайна сметка става дума за детска травма, липса на любов и загуба на съпричастност. Заради това "Жокера" стана така добър. Ако успеем да направим всичко това отново в продължението, би било доста интересно", уточнява Филипс.

През ноември режисьорът потвърди, че би се заел с продължението, само ако Хоакин Финикс повторно изиграе ролята на Жокера. Като едни от най-големите фенове на "Жокера", искрено се надяваме да Тод Филипс да успее да се договори с Warner Bros и наистина да видим продължение с Хоакин Филипс в него.

"Жокера", Тод Филипс и скандалът, който предизвика новината за втори филм

Скандалът, който се разрази около "Жокера"

Продължението на филма се оказа ябълката на раздора