Филмовият фестивал в Кан може и да приключи преди седмица, но за него все пак ще се говори още известно време. И за съжаление един от поводите, който се превърна в проблем и най-вероятно ще има развитие, далеч не е приятен за организаторите на събитието.

Охранителката на фестивала в Кан, която ядоса няколко известни личности

Охранителката на фестивала в Кан, която ядоса няколко известни личности

Как и с какво ги предизвика

Припомняме, че няколко известни личности вече изразиха недоволството си заради грубото отношение на една от охранителките на събитието.

Първо стана ясно, че певицата Кели Роуланд се е оплакала, като дори е намекнала, че държанието на бодигардката се е дължало на расизъм. След нея своето недоволство изрази доминиканската актриса Масиел Таверас, която е била пришпорена да се качи по стълбите, докато все още е разгъвала шлейфа на роклята си. Третата звезда, за която пък се споменава, че си е отнесла арогантно поведение от служителката, е южнокорейската актриса и певица Юна.

С това обаче неприятните случки с въпросната охранителка не приключват. Последната личност, която разкрива, че е имала пререкание с нея, е украинският модел Сава Понтийска.

Тя споделя, че ѝ е било попречено да влезе за прожекция на филма Marcello Mio по насилствен начин. След случката моделът, която е и водеща на FashionTV, публикува кадри, на които се вижда какво точно се е случило.

Досега видеото, което е качено и в TikTok, е натрупало повече от 16 милиона гледания. В него се вижда, че след като вече е изкачила стъпалата, украинката е била приклещена в хватката на охранителката, явно за да ѝ попречи да влезе. Няколко секунди Понтийска се опитва да се отскубне, като едва не пада на земята и прави опит да слезе обратно по стълбите. Спряна е обаче от няколко охранители, които са я заградили, а след това са я изтикали да влезе вътре.

Пред BBC моделът разказва, че се е опитала да избяга от "мечешката прегръдка" на бодигардката, защото се е уплашила.

"Тя се опитваше да ме бутне вътре, така че никой да не може да види какво прави с мен. След това ме изрита през задната врата", допълва още тя.

По думите на Сава Понтийска не е направила нищо нередно, за да предизвика подобно отношение и е имала билет, за да влезе на прожекцията. Заради грубото държание на бодигардката се е опитала да се свърже с организаторите, за да поиска извинение, но така и не е получила такова.

Украинският модел казва, че като следваща стъпка вече е подала жалба срещу организаторите на филмовия фестивал в Кан. Нейните обвинения са за "физическо насилие и психическа вреда". Освен това допълва, че случката е накърнила репутацията ѝ и иска обезщетение от 100 000 евро.

Към момента организаторите на фестивала в Кан не са отговорили на исканията за коментар.

Събитието е известно със строгите си правила на червения килим. След случките от изминалата седмица репортер на The Hollywood Reporter е казал, че повечето присъстващи постоянно са били пришпорвани да изкачват стълбите или да минават по червения килим.

Мария Бакалова рамо до рамо с идолите си - вълнуващи срещи с Деми Мур и Кейт Бланшет в Кан

Мария Бакалова рамо до рамо с идолите си - вълнуващи срещи с Деми Мур и Кейт Бланшет в Кан

Още една сбъдната мечта

"В по-голямата си част работата на охраната е да поддържа движението на трафика и да накара всички да седнат по местата си до планираното начално време", допълва още Крис Гарднър от The Hollywood Reporter.