Макар фестивалът в Кан официално да приключи този уикенд, покрай голямото филмово събитие продължава да се шуми. Една от причините се оказа скандал, който се разрази през последните дни.

Когато Саня Борисова заведе "Никога не е просто секс" в Кан

Когато Саня Борисова заведе "Никога не е просто секс" в Кан

Актрисата се похвали с присъствието си на червения килим

Жена бодигард беше смъмрена от Кели Роуланд от Destiny's Child на червения килим за "грубото си отношение". Звездата дори намекна, че поведението се дължи на расизъм. Колеги на служителката обаче категорично отрекоха подобни обвинения и настояха, че тя "само си върши работата".

Не мина много време, и друга известна личност не беше доволна от действията на въпросната охранителка. Кадри, циркулиращи в социалните мрежи, изглежда показват как жената се опитва да премести доминиканската актриса Масиел Таверас по стълбището на Palais des Festivals, което в крайна сметка води до това Таверас да блъсне охранителката.

Видеото, публикувано в X, показва как Таверас се качва по червения килим в бяла рокля, която включва дълъг шлейф с нещо, което изглежда прилича на Исус, отпечатано върху него. Охранителката прави знак на Таверас да се движи по килима, след като тя разгъва шлейфа на роклята си, което актрисата очевидно не прави.

The Shameless на Константин Божанов - филмът с български принос, който взе награда в Кан

Филмът с български принос, който взе награда в Кан

Ето кои други бяха отличени

Кадри от кавгата демонстрират как Таверас се противопоставя на инструкциите и хвърля шлейфа на роклята си надолу по стълбите, преди ситуацията да ескалира до такава степен, че актрисата буквално изблъсква жената от охраната, докато влиза в залата.

"Тя беше разпоредител, работещ под голям натиск, за да накара хората на килима да се движат, за да спре натрупването на тълпи", каза служител на фестивала, който работи на събитието всеки май в продължение на 20 години.

Според него не е имало бутане, блъскане или мъмрене от страна на разпоредителката, но тъй като сигурността и безопасността са приоритет, заедно със спазването на стриктни графици, определени според договорите, затова дори знаменитостите трябва да се придържат към правилата.

Кан не е само цветя и рози - най-зле облечените знаменитости на фестивала

Кан не е само цветя и рози - най-зле облечените знаменитости на фестивала

Определено сме изненадани от някои модни решения

"Включени са много разпоредители и те винаги се държат професионално и учтиво. В този случай разпоредителката със сигурност само си е вършила работата - тя не е направила нищо лошо."