Голямото шоу на Victoria's Secret се завърна през 2023 г. след като в продължението на няколко години не се провеждаше заради силни критики към концепцията му.

Куп звезди на подиума, но... - "най-скучното шоу" на Victoria's Secret

Куп звезди на подиума, но... - "най-скучното шоу" на Victoria's Secret

След шестгодишна пауза, ето как премина събитието

Тази година то бе дори по-бляскаво от миналата година и на подиума видяхме да дефилират модели като Джиджи Хадид, Ирина Шейк, Алесандра Амброзио, Тайра Банкс и Адриана Лима. Но впечатление направи отсъствието на някои добре познати от миналото "ангели".

Нито Хайди Клум, нито Кендъл Дженър, нито Жизел Бюндхен дефилираха за Victoria's Secret, а те са го правили доста пъти в миналото. Не сме сигурни каква е точната причина за отсъствието им, но от People имат някои добри предположения.

Жизел Бюндхен бе сред моделите, които дефилираха с бельото на марката от 1999 г. до 2006 г. Ето защо много хора може би са очаквали моделът да се включи и в тазгодишното шоу.

Жизел Бюндхен за Victoria's Secret през 2005 г.

Източник: GettyImages

Жизел Бюндхен за Victoria's Secret през 2005 г.

През 2022 г. в интервю за Vogue Великобритания Бюндхен каза, че винаги се е забавлявала по време на дефилетата, но се е чувствала некомфортно в изрязаното бельо. През миналата година моделът дори се включи в рекламна кампания за Victoria's Secret.

Но най-вероятната причина за отсъствието ѝ от дефилето на Victoria's Secret тази година е, че още преди четири години Жизел Бюндхен заяви, че спира да дефилира. През 2022 г. пък затвърди, че няма никакво желание отново да се качва на подиума. 

Хайди Клум има по-солиден опит като "ангел" на Victoria's Secret, защото дефилира на шоута на марката от 1999 г. до 2010 г. През 2003 г. дори имаше възможността да носи сутиен за 11 милиона долара при закриването на шоуто през тази година.

Хайди Клум за Victoria's Secret през 2008 г.

Източник: GettyImages

Хайди Клум за Victoria's Secret през 2008 г.

Тя дори проветства промяната в управлението и подхода към шоутата, който бе наложен. Но най-вероятната причина да не я видим тази година се крие във факта, че е рекламно лице на Intimissimi. Марката за бельо е директен конкурент на Victoria's Secret, което би обяснило отсъствието на Хайди Клум.

Ирина Шейк се завърна към Victoria's Secret

Ирина Шейк се завърна към Victoria's Secret

Осем години по-късно

Кендъл Дженър направи дебюта си за Victoria's Secret през 2015 г., като дефилира с бельото на марката през 2016 г. и 2018 г. Пропусна 2017 г., защото тогава имаше действащ договор с La Perla lingerie.

Снимка 686983

Източник: GettyImages

Сега вероятната причина да не я видим отново се корени в договор с конкурентна марка. В случая Кендъл Дженър е сред посланиците на Calvin Klein Underwear.