Успехът на първия филм за "Южен вятър" беше толкова голям, че това вдъхнови режисьора Милош Аврамович да създаде и сериал.

"Южен вятър", Александър Сано и участието му в сръбския сериал

Александър Сано ще участва в сръбски сериал

"Южен вятър" получава продължение

За тази цел той раздели оригиналния филм на четири части и към тях добави десет допълнителни епизода. И това е първият сезон на сериала, като през 2021 г. по кината се завъртя и филмовото продължение - "Южен вятър 2: Ускорение".

Добрата новина е, че ще можем да гледаме първия сезон на сериала в българския ефир. В "Южен вятър" ще видим как крадецът на коли Петър Мараш (Милош Бикович) се забърква в конфликт с най-големия местен наркобос и така поставя себе си и близките си в смъртна опасност.

Снимка 624404

Източник: bTV

До момента той няма проблеми с полицията, но това се променя, когато решава да открадне грешната кола - S-класата на български наркодилър (Христо Шопов), която трябва да достигне до най-големия сръбски наркобос - Гълъба (Небойша Глоговац).

Снимка 624405

Източник: bTV

И така ще бъдем потопени в белградския подземен свят, като вдъхновение за сериала е черпено от случилото се през 90-те години на миналия век на Балканите.

Освен Христо Шопов, в сериала участие имат и Ивайло Захариев, Александър Сано и Иван Костадинов. Първият сезон на "Южен вятър" ще бъде излъчван от 5 юли, всеки делник от 22:30 ч. по bTV.