В началото на месец август HBO пуснаха кратък тийзър на втори сезон на "The Last of Us: Последните оцелели", с който успяха да запалят интереса ни още повече. 

Първи поглед към втори сезон на "The Last of Us: Последните оцелели"

Първи поглед към втори сезон на "The Last of Us: Последните оцелели"

Най-после раздвижване около сериала

Повече от месец по-късно е време и за още един, малко по-пълен тийзър, който по-добре да ни потопи в атмосферата, която ни очаква. 

Както добре знаем, сериалът е базиран на едноименната видеоигра, разработена от Naughty Dog, и втори сезон ще продължи да разказва историята на Джоел (Педро Паскал) и Ели (Бела Рамзи).

Без да пускаме кой знае колко големи спойлери за първи сезон, ще припомним, че в него видяхме как Джоел прие задачата да ескортира Ели до безопасно за нея място. И това не бе никак лесно, защото тя се оказа много ценна в борбата с паразитните гъбички, които превръщат хората в зомбита.

Втори сезон ще ни покаже последствията от нелекото решение на Джоел в последния епизод. Ще направим обаче голям скок във времето, защото действията ще се развиват пет години след тези в първи сезон, пише Variety.

Тийзърът ни подсказва, че Ели не е приела добре решението на Джоел и това е довело до разрив в отношенията им. В крайна сметка обаче, двамата отново намират път един към друг, за да оцелеят.

Кадрите, които виждаме, ни подсказват, че отново ще бъде много напрегнато. Ще има спиращи дъха моменти и отново много кръвожадни зомбита, които са готови да преминат през всичко.

Освен Педро Паскал и Бела Рамзи, във втори сезон се завръщат Габриел Луна в ролята на брата на Джоел - Томи и Рутина Уесли в ролята на неговата съпруга Мария.

Сред новите попълнения са Кейтлийн Девър като Аби, Изабела Мерсед като Дина, Янг Мазино като Джеси, Ариела Барер като Мел, Тати Габриел като Нора, Спенсър Лорд като Оуен, Дани Рамирес като Мани и Джефри Райт като Айзък.

Какво да очакваме от "Пингвинът" с Колин Фарел

Какво да очакваме от "Пингвинът" с Колин Фарел

Сериалът на HBO разгръща света на „Батман“ с Робърт Патинсън

Към момента все още няма официално обявена премиерна дата за втори сезон на "The Last of Us: Последните оцелели", но се знае, че ще го видим през 2025 г. Ако следваме логиката на първи сезон, който бе пуснат в средата на януари 2023 г., то би трябвало да видим и втори след само няколко месеца.