Известен като "Краля на добрите времена" заради охолния си начин на живот, Виджей Малия е милиардер от Индия, за когото обаче предстоят тежки времена.

Гислейн Максуел, Джефри Епстайн и присъдата за 20 години затвор заради сексуално насилие и трафик на деца

Жената, която ще лежи 20 години в затвора за сексуално насилие и трафик на деца

Коя е доверената спътница на престъпника Джефри Епстайн

За него се знае, че е натрупал богатството си благодарение на бирата, която е произвеждал. Малко след това решава да се отдаде и на други бизнес занимания, в които има не високи градуси, а високи скорости и адреналин. Така се захваща с авиация и Formula 1.

Не е ясно какво точно е правил за Formula 1, но пък авиолинията на милиардера е била втората най-голяма в Индия, преди да се срине преди десетилетие.

Именно с фалита на авиокомпанията на Виджей Малия е свързана присъдата, която му е отредена. Той ще лежи четири месеца в затвора за неподчинение на по-ранно съдебно решение.

Оказва се, че индийският милиардер така и не е изплатил задълженията на авиолинията, но пък е прехвърлил цели 40 милиона долара на децата си. Освен това е отказал да разкрие активите си, след като е просрочил заемите от над един милиард долара. Затова и още през 2017 г. е бил признат за виновен.

Снимка 580799

Източник: GettyImages

Тогава вече е минала година откакто Виджей Малия бяга от Индия и заживява в Лондон, където е и до днес. Явно обаче ще му се наложи да се завърне в родната си страна, защото както пише BBC, още през 2018 г. английският съд е постановил екстрадицията му.

Давид Добрик, Джеф Уитек и инцидентът с багер за YouTube видео, заради който се води дело за 10 милиона долара

Защо съдят ютюбър за 10 милиона долара

“Не опитвайте това у дома”

А милиардерът най-вероятно ще излежи присъдата си именно в Индия.