Следим отдавна развитието на документалния филм за Евън Рейчъл Ууд, в която тя споделя подробности за кошмара, който е преживяла с Мерилин Менсън, както и за дългата й и, отчасти, успешна борба срещу домашното насилие.

Снимка 567048

Източник: НВО Max

"Възраждането на феникса" вече е достъпен за гледане и в България през НВО Max.

Филмът на Ейми Бърг ("Случаят на Аднан Сайед " на HBO) е в две части и включва архивни кадри, лични домашни видеоклипове и откровените разкази от Ууд и други жертви на Менсън. Основен акцент е и лобирането на актрисата за "Закона на Феникс", приет в Калифорния през 2019 г., който увеличава срока на давността на престъпленията за домашно насилие от три на пет години.

Снимка 567049

Източник: НВО Max

Евън Рейчъл Ууд е на 18, когато се запознава с Брайън Уорнър, по-познат с артистичния си псевдоним Мерилин Менсън. Следват пет години, през които младата жена постепенно попада в ужасяващ кръг от физическо, емоционално и сексуално насилие от мъжа, който се предполага, че я обича.

Снимка 567050

Източник: НВО Max

"Възраждането на феникса" хвърля светлина и върху психологията на домашното насилие, и отговаря на въпросите защо жертвите понякога с години не могат да се измъкнат от хватката на насилника, не споделят за случилото се и с години се борят с емоционалната травма. Филмът е вече наличен с двете си части в HBO Max и в България.

Phoenix Rising, Евън Рейчъл Ууд и документалният филм за обвиненията срещу Мерилин Менсън

Евън Рейчъл Ууд разкрива всичко за тормоза

Какво да очакваме от документалния филм Phoenix Rising