Харесва ни или не, преувеличените пропорции на Барби и Кен оформят популярните представи за физическа красота от десетилетия. Това кара някои да стигнат до крайности, за да се превърнат в човешки кукли - или дори в истинските Барби и Кен. Типичен пример за това са Валерия Лукянова и Джъстин Джедлика.

Въпреки че са известни с това, че изглеждат като двойката кукли, те далеч не са перфектната двойка. Всъщност, с техните противоположни личности, Кен и Барби от реалния живот всъщност имат вражда, която продължава от години. 

Барби от Молдова

Жената, която пресата нарече "човешката Барби", е родена на 23 август 1985 г. в Тираспол, Молдова. В момента Валерия Лукянова е украински модел и използва външния си вид, за да популяризира своите идеи за духовност и мистика.

Валерия може да прилича повече на кукла, отколкото на истински човек, но тя твърди, че никога не е имала за цел да изглежда като емблематичната руса Барби. Вместо това, просто иска да изглежда красива, женствена и изискана. Случайно или не, това е образът, по който се правят и куклите. Въпреки това тя признава, че е обичала Барби като дете.

Дори да си мислим, че пластичната хирургия и козметичните подобрения са голяма част от характерния външен вид на Валерия, тя твърди, че си е правила само уголемяване на гърдите. Открито се противопоставя на хората, които разпространяват слухове, че е премахнала ребрата си, за да постигне невероятно малката си талия.

Кен от Покипси

Джъстин Джедлика е от Покипси, Ню Йорк, и е роден на 11 август 1980 г. Наричан е "човешката кукла Кен" и казва, че това е ласкателна титла, въпреки че не е искал да бъде Кен.

Джъстин е това, което някои наричат "ентусиаст на пластичната хирургия". Правил си е ринопластика, импланти на гърди, бицепс, трицепс и рамене, повдигане на вежди, уголемяване на бузи, субпекторални импланти, глутеопластика и уголемяване на устни.

До момента Кен от реалния живот вече има 780 козметични процедури, харчейки над 800 хиляди долара. И не мисли да спира...

Превръщайки се в това, което той вижда като най-добрата версия на себе си, всъщност се оказва невероятна прилика с куклата Кен. Но Джъстин смята своето търсене за форма на изкуство и настоява, че има нещо по-дълбоко в неговата трансформация, отколкото хората вярват.

"Barbie Girl", Aqua, "Барби" и ще чуем ли емблематичната песен във филма за куклата на Mattel

Ще чуем ли песента "Barbie Girl" на Aqua във филма "Барби"

25 години след създаването на големия хит от 90-те

Когато Барби срещне Кен

Валерия Лукянова и Джъстин Джедлика се запознават официално през февруари 2013 г. по време на съвместно телевизионно участие. И да, прехвърчат искри, но в техния случай не става въпрос за любов, а по-скоро нетърпимост. Джъстин ядоса Валерия, като каза, че тя "се представя като истинска кукла Барби, но не е нищо повече от илюзия, която се облича като драг кралица".

Според All That's Intetesting, още преди да се срещне с нея, Джъстин Джедлика спомева, че оценява, че Валерия е красива, но му се струва, че голяма част от външния й вид е добавен грим, фалшива коса и "отслабващи" корсети.

Тина Търнър, Барби, кукла и как Mattel почете юбилей от песента "What's Love Got To Do With It"

Тина Търнър напомни за себе си

Отново в центъра на вниманието

От своя страна Валерия Лукянова смята, че е по-добре Джъстин да не коментира кой е изкуствен."Мисля, че е красив мъж, но определено е прекалил с операциите си."