Най-новата кукла Барби обожава рокендрола. Тя носи черна мини рокля и яркочервено червило. А заради прическата ѝ - няма как да я сбъркаме.

Барби, Barbie Fashionistas, Mattel и новите кукли без коса и с витилиго

Барби срещу предразсъдъците

9 телосложения, 35 тона на кожата и 94 различни прически

Защото това е Тина Търнър - последната кукла на Mattel, която е създадена по нейно подобие. По този начин компанията за играчки почита 40-годишния юбилей от песента ѝ "What's Love Got To Do With It", пише Reuters.

Куклата, която е част от тяхната Barbie Signature Music Series, носи тоалет, вдъхновен от музикалния видеоклип към парчето. Късата рокля е съчетана с дънково яке, черни чорапогащи и токчета, като производителите обръщат специално внимание и на детайлите. Куклата носи "перлени" обици, колие и има червен маникюр.

Самата Тина приветства своята Барби и изрази надежда, че по този начин ще може да запознае повече деца със своята история. Осем пъти носителка на Грами, изпълнителката се радва на огромен успех в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век. По това време тя записва някои от най-емблематичните си песни като "A Fool in Love", "River Deep - Mountain High", "Proud Mary", "Nutbush City Limits".

В началото на ноември 2019 г. Тина Търнър присъства на премиерата на Бродуей на мюзикъл, посветен на живота и творчеството ѝ. Tina - The Tina Turner Musical използва песните ѝ, за да покаже как едно малко момиченце от Нътбуш в щата Тенеси се превръща в световноизвестната суперзвезда, която познаваме днес.

Tina и първи трейлър на филма на НВО, посветен на Тина Търнър

Истинската история на Тина Търнър

Къде да я видим

Тина Търнър окончателно приключва музикалната си кариера през 2009 г. след края на последното си турне Tina!: 50th Anniversary Tour по повод на 50-годишния си юбилей на сцената.