Парите в спорта стават все повече с всяка изминала година, като почти винаги на преден план излиза футболът и милионите, които се раздават там.

Тенис колиета - какво представляват и защо са актуални

Колието, което можем да носим за всеки случай и по всяко време

И което ще остане вечно актуално

Тенисът обаче не остава по-назад в това отношение и доказателството е US Open. Тазгодишното издание на турнира от Големия шлем ще се проведе от 28 август до 10 септември в Ню Йорк.

Необичайното обаче ще бъде общият награден фонд на US Open, който тази година ще е в размер на 65 милиона долара. Сума, която според CBS Sports, е рекордна за историята на турнира. И е увеличение с около 8% от миналогодишния награден фонд - 60 милиона долара.

Карлос Алкарас с трофея от US Open през 2022 г.

Източник: GettyImages

Карлос Алкарас с трофея от US Open през 2022 г.

Победителите при мъжете и жените ще вземат по 3 милиона долара всеки, което също е увеличение спрямо миналата година, когато Карлос Алкарас и Ига Швьонтек спечелиха по 2.6 милиона долара. Но пък е далеч по-малко от парите, които взеха победителите в турнира през 2019 г. - 3.9 милиона долара.

От тези 65 милиона долара 5 милиона ще бъдат раздадени на всички играчи под формата на ваучери за пътуване и безплатна втора стая.

Уимбълдън в числа - колко струват храните и напитките по време на тенис турнира

Колко по-скъпи са храните и напитките на Уимбълдън тази година

Ето какво разкриват феновете

За 50-та година поред US Open ще раздаде паричните награди и на мъжете, и на жените напълно наравно. За първи път това бе направено през 1973 г., когато шампионите спечелиха по 250 000 долара всеки.

Когато Мадалина Геня благодари на Григор Димитров

За какво е благодарна Мадалина Геня на Григор Димитров

Актрисата е признателна на тенисиста

Според Associated Press, тази година US Open ще бъде турнирът от Големия шлем с най-висок общ награден фонд. Пред тези чисти 60 милиона долара отстъпват Уимбълдън (56.5 милиона долара), French Open (54 милиона долара) и Australian Open (53 милиона долара).