Обичаме животните и се възхищаваме на хората с големи сърца, които посвещават времето си в грижи за тях. Няма да излъжем, ако кажем, че в България имаме какво още да направим в тази посока, но поне природата е по-благосклонна към нас. Същото не може да се каже за всички страни, а най-малко пък за океанските държави.

Стефан Иванов, Максим Иванов и Атлантическия океан, който прекосиха с лодката си Neverest

Съдбата обича смелите. Смелите българи също

Стефан и Максим Иванови прекосиха Атлантическия океан с лодката си Neverest

В началото на октомври ураганът Делта се насочи към полуостров Юкатан, където се намира и мексиканският град Леона Викарио. Стихията мотивира един от местните жители - Рикардо Пиментел, да прибере котки, пилета, зайци, стадо овце, таралежи и около 300 кучета в дома си, така че да бъдат на сигурно място, докато отмине бурята.

На 7 октомври всички те вече изпълват дома му, пише Fox News.

Снимка 501352

Източник: iStock

"Вярно е, че не бяха най-добрите съквартиранти, както е вярно и че къщата миришеше ужасно. Но всичко това си струваше, защото тези животни оцеляха по време на бурята." Това казва Пиментел, който преди близо 10 години основава приют за животни на име Tierra de Animales (Земя на животните) в близост до Леона Викарио.

Ден по-рано обаче, на 6 октомври, той отправя молба за дарения на страницата на Tierra de Animales във Facebook. Целта: да осигури достатъчно храна и консумативи за всички животни, в случай че бурята затвори магазините.

"Ако живеех само с 10 или с 20 кучета, нямаше да се притеснявам много, но тук имаме стотици животни и не можем да си позволим лукса да нямаме достатъчно храна", каза още Пиментел.

Покрай цялата суматоха около бурята, той не забелязва, че снимката на кучетата, която е споделил, е набрала голяма популярност. А резултатът е, че хора от цял свят даряват хиляди долари на неговия приют.

След като всичко приключва, той благодари на местните жители, включили се в разчистването на отломките, както и на всички дарители.

Кучетата, емпатията към човека и кога се притичват на помощ

Кога кучето се притичва на помощ

Психология на домашния любимец

"Няма значение, че къщата е мръсна, тя може да се почисти. Нещата, които се счупиха, могат да бъдат поправени или да се купят нови, но това, което е красиво, е да видим тези животни щастливи, здрави и в безопасност, без рани и с възможност да бъдат осиновени", каза още Ричкардо. Днес той и неговият екип се грижат за около 500 животни, върху площ от 10 акра земя.