Този уикенд сме се настроили на вълна "криминални интриги". Ето и предложенията ни за четива на такава тематика.

Снимка 519471

Източник: Колаж / Бард

"Убийство в Бруклин"

Имахме удоволствието да видим филма, в който главната роля е поверена на Едуард Нортън, и трябва да признаем, че атмосферата ни допадна. Малко след премиерата му на български излиза и книгата на Джонатан Литъм, по която е направена екранизацията. Историята на кратко: Франк е дребен мафиот, който прикрива леко съмнителен бизнес зад фирма за коли под наем. В нея работят тримата мъже, които преди много години той е спасил от приют за изоставени деца. Един от тях е Лайнъл - чудак със синдром на Турет и висока интелигентност. Когато Франк е убит, Лайнъл ще трябва да разбере какво точно се е случило.

Изд. Бард, 17.99 лв.

Снимка 519474

Източник: Enthusiast

"Заговорът"

Никола Бьогле има няколко награди за криминален роман за бестселъра си "Пациент 488". Затова нямахме търпение да видим следващата зловеща история, която ще разкаже. Тя се развива на изолиран архипелаг в Норвегия, където е открито тялото на жена, претърпяла ужасни мъчения преди смъртта си. Когато инспектор Сара Геринген поема разследването става ясно, че жертвата е министър-председателката, а следите за убийството й стигат чак до Ватикана.

Изд. Enthusiast, 20 лв.

Снимка 519473

Източник: Колаж / Сиела

"Убийците от Оклахома и раждането на ФБР"

Действието се развива през 20-те години на ХХ век, когато най-богатите хора на планетата се оказват индианското племе осейджи в Оклахома, под чийто резерват е открит петрол. Те строят големи къщи, купуват си скъпи коли и пращат децата си да учат в Европа. Скоро обаче започват да бъдат избиване по различен начин един по един. Когато бройката трупове достига 28, новосъздаденото Федерално бюро за разследване поема случая. И благодарение на младия си шеф Дж. Едгар Хувър разкрива една от най-зловещите конспирации в американската история. Книгата на Дейвид Гран ще бъде екранизирана от Мартин Скорсезе.

Изд. Сиела, 18 лв.