Сабрина Карпентър не е ново име на музикалната сцена. Тази година предстои да излезе шестият ѝ студиен албум Short n' Sweet, но две от парчетата в него вече са абсолютен хит. Със свежото им звучене и закачливи ведиоклипове както "Please Please Please", така и "Espresso" нямаше как да не влязат в нашата седмична селекция с пет песни от седмицата.

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Тази седмица слушаме Bon Jovi, The Offspring, Холзи, Сабрина Карпентър и Поли Генова

По всичко обаче личи, че ще ги чуваме навсякъде това лято. И това няма как да не радва нас, но и самата Сабрина Карпентър, която е на върха на кариерата си в момента и вече чупи рекорди.

Последният ѝ сингъл "Please Please Please" влиза в историята на Billboard Hot 100, като дебютира под номер 2. Колкото до предишното ѝ парче "Espresso" пък, то дори се е издигнало още повече в класацията и вече е под номер 3.

Така 25-годишната Сабрина Карпентър, която е и автор на текстовете на песните си, става първият соло изпълнител в 66-годишната история на класация на Billboard, който има два хита в топ три по едно и също време. Рекорда досега са държали единствено The Beatles, които са първата група с това постижение, след като през февруари 1964 г. на върха на класацията на Billboard са песните им "I Want To Hold Your Hand" и "She Loves You".

Парчето на Сабрина Карпентър "Please Please Please" има 50.3 милиона стриймвания и 533 000 пускания в ефир, докато "Espresso" е било пускано почти 48 милиона пъти и стриймвано 38.4 милиона пъти.

5 нови песни от седмицата с Дуа Липа, Сабрина Карпентър, hug or handshake, Kasabian и Слаш

5 нови песни от седмицата

Уикендът ни започва така

Двата хита, както и още нови песни от изпълнителката ще можем да чуем в предстоящия ѝ албум Short n' Sweet, който се очаква да излезе на 23 август, пише Variety.