Не всички книги за самоусъвършенстване са еднакви. Някои ни помагат да започнем пътуването към себе си, а други ни тласкат напред, след като вече сме натрупали опит в определени области.

Три основни книги за това какво трябва да ядете и как да го приготвите

Три основни книги за това какво трябва да ядете и как да го приготвите

Това са три от най-добрите книги в тази категория, издадени на български език, от общо 25-те, подбрани от Lifehack. А препоръката да ги прочетем, независимо на колко години сме, идва и от самия основател на платформата Леон Хо.

"48-те закона на властта" от Робърт Грийн

"Този, който умее да подчинява, той управлява.", Франк Хърбърт

Снимка 501547

Източник: Сиела

Много хора смятат, че властта е нещо, което трябва да постигнат. Власт заради силата. И макар че властта е много реална, тя формира невидимия скиптър на всички йерархични отношения около нас.

Тази книга е препоръчителна, защото вярваме, че е добре да знаем как хората използват властта в собствена полза и какво да направим, за да се предпазим от определени злоупотреби с власт

Освен темата за властта, книгата съдържа много житейски уроци и невероятни исторически анекдоти. Ако гледаме на нея от правилната перспектива, можем да използваме мощта и за добро.

От Цезар до Гьоте, през Сун-Дзъ, до Макиавели, тази книга отваря очите на човек, защото обхваща широк спектър от зората на цивилизацията.

Изд. Сиела, 35 лв.

"Седемте навика на високоефективните хора" от Стивън. Р. Кови

"Тази книга има дарбата да бъде необикновена, когато говори и за най-необикновените неща."

Снимка 501676

Източник: Кибеа

Тази книга може да се чете като ръководство, с практически упражнения, за всеки етап, през който трябва да преминем, за да се случи желаната от нас промяна. Отчасти шокова терапия, отчасти неостаряваща духовна мъдрост, книгата на Кови е пълна с мисли, които имат значение.

И всъщност тук става въпрос за това, колко важно е да търсим най-доброто в себе си и в хората около нас.

Задължително четиво за всеки, който смята, че има какво още да научи.

Изд. Кибеа, 15 лв.

"Как да печелим приятели и да влияем на другите" от Дейл Карнеги

"Помнете, че щастието не зависи от това кой сте и какво имате, то зависи предимно от това какво мислите."

Снимка 501675

Източник: Кибеа

Написана през 1937 г., тази книга на Дейл Карнеги е истинска класика. Сякаш в нея той преразказва това, което всички ние интуитивно знаем: няма значение в коя сфера се изявяваме или какво искаме да постигнете в живота си. Важното е с каквото и да се захванем, да го правим така, че да бъдем полезни на другите.

"При дивите неща", "Птицата земетръс" и "Мочурища" - три книги за уикенда

Три книги за уикенда

За уютно прекарване на почивните дни

Всеки иска да се чувства оценен, и с право. Но ако се научим да полагаме усилия, за да направим нечий ден по-хубав, ние правим по-добър и целия свят.

Тази книга е съкровищница, пълна с вечна мъдрост. Не случайно продължава да привлича милиони читатели и до днес.

Изд. Кибеа, 16 лв.