Колкото и харесваме добрите романи, понякога обръщаме поглед към "полезната" литература. Към книгите, които могат да ни помогнат да се справяме по-добре с управляването на живота си. За този уикенд подбираме три такива на финансова тематика.

"Непоклатими"

"Пътеводител към вашата финансова свобода. Да си осигурим спокойствие в днешния свят на несигурност" е продължението на заглавието на новата книга на Тони Робинс, излязла на български. И наистина точно това можем да очакваме от написаното от един от най-популярните финансови гурута в света.

Снимка 573906

Източник: Колаж / Locus

Книгата му ще ни покаже, че независимо от случващото в света в икономически, политическо и социално отношение, всеки един от нас има инструменти, с които да си осигури финансова свобода и допълнителни доходи.

Locus, 25 лв.

"(Няма) безплатен обяд"

За да приложим съветите от горната книга, ще ни полезно да имаме елементарни познания за това как работи съвременната икономика.

Снимка 573907

Източник: Колаж / Ера

Дава ни ги книгата на Дейвид Смит - дългогодишен икономически редактор на седмичника The Sunday Times и автор на няколко книги на такава тематика. Хубавото е, че езикът му е разбираме и за лаици във финансовата сфера като нас.

Ера, 18.99 лв.

"100 неща, които успешните лидери правят"

А, ако искаме да надградим наученото до момента, книгата на Найджъл Къмбърланд - един от основателите на британската фирма за обучение на мениджъри Силк Роуд, може да ни е полезна.

Снимка 573908

Източник: Колаж / Обсидиан

Кои са навиците на успешните лидери, как да мотивираме служителите си, кои са начините за изграждане на успешна фирмена култура и защо е важно да подготвим своите бизнес наследници са само някои от 100-те урока в нея.

Обсидиан, 17 лв.