През март видяхме първи кадри зад кулисите на новия филм с участието на Тимъти Шаламе. По това време в Ню Йорк и Ню Джърси вече бяха започнали снимките на A Complete Unknown - биографичната драма за Боб Дилън.

A Complete Unknown - Тимъти Шаламе е Боб Дилън в новия биографичен филм за музиканта

Рязък завой за Тимъти Шаламе след “Дюн”

Актьорът се впуска в напълно ново и различно предизвикателство

Тогава обаче все още нямаше много информация за филма. Но от малкото, което се знаеше, стана ясно, че историята ще проследи ранните години на легендарния фолк изпълнител в Ню Йорк. Ще видим най-съществените моменти от началото на кариерата му до момента, в който през 1965 г. излиза на сцената на фолклорния фестивал в Нюпорт с електрическа китара.

Повече яснота около сюжета обаче получаваме с първия тийзър трейлър на филма. На кадрите виждаме Тимъти Шаламе в ролята на Боб Дилън, да се разхожда по улиците на Манхатън, където минава покрай любими на музиканта места. Освен актьорския си талант обаче, актьорът демонстрира и музикалните си умения, като пее песните във филма, а в тийзъра чуваме изпълнението му на протестната песен на Дилън от 1963 г. "A Hard Rain"s a-Gonna Fall".

Друго, което ни загатват кадрите, е и любовният триъгълник между Боб Дилън (Тимъти Шаламе), Джоан Байз (Моника Барбаро) и Силви Русо (Ел Фанинг), като персонажът на последната е вдъхновен от тогавашната приятелка на музиканта - Сюз Ротоло, която се появява на корицата на албума The Freewheelin" Bob Dylan.

Актьорският състав е допълнен от Едуард Нортън, Бойд Голбрук, Пи Джей Бърни, Скут Макнайри, Дан Фоглър и Уил Харисън. Режисьор на филма е Джеймс Манголд, който е и съавтор на сценария, заедно с Джей Кокс.

A Complete Unknown е базиран на книгата на Илайджа Уолд от 2015 г. - Dylan Goes Electric. След като първоначално бе озаглавен Going Electric, филмът е преименуван, като фразата е заимствана от определяната като фолк-рок химн песен на Боб Дилън - "Like a Rolling Stone".

"Дюн: Част втора" - какво да очакваме от филма на Дени Вилньов с Тимъти Шаламе и Зендая

Какво да очакваме от "Дюн: Част втора" с Тимъти Шаламе и Зендая

Втората половина на научно-фантастичния епос на Дени Вилньов е зашеметяващ спектакъл

Самият музикант, който сега е на 83 години, се е включил в работата по A Complete Unknown, с бележки по сценария и срещи с режисьора Джеймс Манголд, пише Variety.