Америка е родината на някои от най-странните закони (напр. забранено е да шофирате с превръзка на очите в Алабама), както и на някои от най-шантавите състезания (напр. надяждане с хотдози) в света. Затова и поредният чудат конкурс не може да ни учуди.

Тиква, овесени ядки и как да си направим най-вкусната закуска за есента

Как да си направим перфектната есенна закуска

Може да я хапваме както току-що извадена от фурната, така и студена

Той се проведе преди няколко дни и се нарича Световен шампионат по измерване на тикви. Ясно е, че печели най-голямата и тежка титла, а тази година тя беше отгледана от преподавателя по агрономия Травис Генджър от Минесота.

Той е произвел тиква с тегло 1247 кг, като за целта я е следил почти денонощно и я е поливал по 12 пъти на ден. Тя дори си има име: Майкъл Джордан, като е кръстена на "най-великия баскетболист на всички времена и сега е най-великата тиква на всички времена", коментира Генджър пред SFGate.

43-годишният агроном не участва за първи път в състезанието. Първото му участие в конкурса е през 1974 г., а впоследствие успява да го спечели три пъти. Освен с тикви, той се занимава и с изработка на маси от камък, а всеки, който иска семена от тиквата-шампион, може да се свърже с него тук.