Ожесточеното съперничество между стрийминг гигантите продължава. Те посягат към все по-провокативни теми като например реални криминални случаи. След "Дес" с Дейвид Тенант е ред на Колин Фърт да играе убиец по НВО.

Ще го направи в The Staircase - сериал, вдъхновен от истинската история на Майкъл Петерсън, организирал убийството на втората си съпруга. Дългото разследване много трудно установява, че не става дума за нещастен случай, а за убийство.

През 2003 г. съпругата на Петерсън е открита в долната част на стълбището в дома им в Северна Каролина. Дълго време версията е, че в къщата е влетяла сова, която е стреснала Катлийн Питърсън, тя е залитнала и е паднала по стълбата.

Историята вече е била разказвана под формата на документална поредица, станала хит по Netflix. Сега е време на НВО да я подхване като игрален сериал.

Първоначално ролята на Майкъл Петерсън е трябвало да бъде изиграна от Харисън Форд, но ето че тя отива при Фърт, когото не сме гледали на телевизионен екран от 25 години. Последно му се радвахме в "Гордост и предразсъдъци".