Десетилетия преди на някого да хрумнат "Игра на тронове" и "Колелото на времето", един автор създава собствени светове, население с чудати същества, измисля митологията, географията и дори езиците им, и се превръща в най-великият автор на фентъзи... завинаги.

Разбира се, че говорим на Дж. Р. Р. Толкин. И разбира се, че всяка екранизация по негова творба е очаквана с нетърпение и разумна доза скептицизъм от феновете му.

Съвсем закономерно такива са очакванията и към сериала The Lord of the Rings: The Rings of Power на Amazon, особено след близката до съвършенство кино трилогия на Питър Джаксън. Стрийминг платформата повдига още малко завесата към това какво да очакваме от епизодите с постерите към The Rings of Power, както ще се нарича сериалът.

Цели 23 плаката би трябвало да ни подскажат какво ще видим. Макар те да включват единствено ръцете на основните герои.

Сигурни сме, че върлите фенове на вселената на Толкин са успели да разчетат кои на кого са - някои ръце държат нещо (оръжие, ябълка, цвете, въже), други са сключени, но за сметка на това виждаме детайли от облеклото на притежателите им.

Припомняме, че действието в The Lord of the Rings: The Rings of Power се развива във Втората епоха на Средната земя, хиляди години преди събитията в "Хобит" и "Властелинът на пръстените".

Премиерата на The Lord of the Rings: The Rings of Power е предвидена за 2 септември 2022 г. по Amazon Prime.