Към момента едва ли някой може да оспори решението на HBO да подновят "The Last Of Us: Последните оцелели" за втори сезон. Просто всеки следващ епизод привлича все повече зрители.

"The Last Of Us: Последните оцелели", епизод 2, сцената с пианото и жабата и как е трябвало да бъде различна

Сцената от "The Last Of Us: Последните оцелели", която е трябвало да бъде различна

Понякога плановете не се получават

И напълно нормално всички говорят за сериала, базиран по едноименната видео игра. До момента буквално бяхме въведени в постапокалиптичния свят, в който Джоел (Педро Паскал) и Ели (Бела Рамзи) са се озовали и трябва да оцеляват.

Защото не само кръвожадните зомбита са заплаха, но и самите хора, които за 20 години са успели по някакъв начин да изградят система на управление. Епизод пет ще бъде пуснат след няколко дни, а вече имаме и кратък тийзър, който задава тона. Но който не е гледал предните епизоди, може да спре с четенето тук, защото следват леки сюжетни разкрития.

В четвърти епизод видяхме, че Джоел и Ели се забъркаха в сериозни неприятности и всички хора на Кейтлин (Мелани Лански) са по петите им. А самият епизод завърши с това как двамата са хванати със свален гард от Хенри и малкия му брат.

Съвсем разбираемо е, че в пети епизод екшънът и заплетените ситуации ще продължат, докато четиримата се опитват да стоят колкото се може по-далеч от хората на Кейтлин. В няколкото кадъра виждаме, че ще се случи нещо наистина лошо и страшно, като дори е загатнато, че ще видим гигантско зомби.

"The Last Of Us: Последните оцелели", епизод 3, разделението между зрители и критици и какви са големи промени с играта

Епизодът на "The Last Of Us: Последните оцелели", който предизвика полемики

Добър или не е трети епизод на сериала

Интересното е, че пети епизод ще бъде пуснат по-рано в HBO Max от очакваното. Той ще е наличен в стрийминг платформата в ранните часове на събота сутрин. Но телевизионното излъчване остава непроменено - понеделник от 21 ч.