Едва ли има човек, който да не е чувал за прочутия подвижен висящ мост над Темза. Разположен е близо до лондонската кула Тауър, откъдето идва името му.

20-те най-зашеметяващи моста по света (СНИМКИ)

20-те най-зашеметяващи моста по света (СНИМКИ)

Най-големите са в Китай

А тези, които са имали възможността да се разходят по него, със сигурност са се любували на великолепната гледка и имат снимка за спомен на един от символите на британската столица.

Ето че сега, емблематичният Тауър бридж влезе в новините не като туристическа атракция, а с необичайния инцидент на него, който обърка движението в центъра на града през изминалия уикенд.

Снимка 493364

Източник: iStock

Мостът претърпя технически проблем и остана вдигнат целия следобед на съботата, с което предизвика задръствания. Това се случи след като механизмът за вдигане и сваляне спря да работи. 

Мостът се вдига, за да могат да преминават високите плавателни съдове по река Темза. По при поредното вдигане, не успява да се върне в изходната си позиция.

Съобщение за инцидента излезе в страницата на Тауър бридж в Twitter. В него се казва, че поради технически проблем мостът е затворен в повдигнато положение. Той отвори отново за пешеходци около час по-късно, но остана затворен за превозни средства няколко часа.

View this post on Instagram

on

След инцидента BBC London публикува снимка на двойка младоженци от Виетнам, които позират за сватбената си фотография на емблематичния мост.

Тауър бридж е построен между 1886 и 1894 г. Открит е на 30 юни 1894 г. от принца на Уелс Едуард - бъдещият крал Едуард VII, и съпругата му Александра. Мостът се вдига около 800 пъти годишно, за да могат да преминават високите плавателни съдове по река Темза.

Extinction Rebellion, покачващите се нива на океаните и потопената в Темза къща

Какво прави тази къща насред река Темза

Така изглежда еко активизмът в Лондон