Както във всяка компания, щом дойде нов креативен директор, той прави преустройства. Същото се случи и със в Swarovski. Отскоро въпросната длъжност се изпълнява от Джована Енгълбърт - моден редактор и бивш стилист на Carolina Herrera и Michael Kors.

Логата на дрехите и защо винаги са от лявата страна

Защо логата винаги са от лявата страна

Някои интересни причини

А първата и най-видима промяна за почитателите на бранда е логото. Добре познатият лебед вече е заобиколен от осмоъгълник и е с разперени крила, готов за полет. Готов за нови колекции и нови клиенти, без да се отдалечава от традициите, свързани с майсторството на бижутерите, които го демонстрират от 1895 г.

А както казва самата Джована Енгълбърт в интервю за South China Morning Post, "може би сега ще дойдат дъщерите на старите клиенти".

За да отпразнува промяната, марката пусна футуристичното видео Wonderlab, главната роля в което изпълнява звездата от Game of Thrones - Адоа Абоба.

Видеото пресъздава един дистопичен свят от неонови светлини и персонализирани кристали в клинични условия. Място, където се срещат наука и магия, при това по един изключително завладяващ начин.

Усещането от клипа е толкова силно, че дори и да не сме почитатели на Swarovski, бихме се поинтересували от кристалните бижута на марката.