Днес, 4 октомври, отбелязваме Световния ден за защита на животните. А какъв по-добър начин да го направим, от това да посетим изложба от снимки на открито под мотото "Осинови любовта" на организацията за защита на животните "Четири лапи".

Изложбата е последната фаза на конкурс, който се проведе през лятото като част от информационната кампания за проблемите на бездомните животни "Осинови.ме".

В рамките на конкурса са получени близо 100 снимки (всички присъстват на изложбата), които в една снимка илюстрират отношението на авторите им по темата. 

Снимка 446212

Източник: PRoPR Агенция / Фотограф Екатерина Александрова

Всеки кадър е съпроводен и с кратката история на сниманото животно - спасено, осиновено или все още скитащо по улиците на България.

Затова и по време на изложбата можем да видим не само много трогателни снимки, отразяващи тежката действителност за трудния живот на оцеляващите животните на улицата, но и много кадри, които разказват историите с щастлив край за късметлиите, намерили си стопани-осиновители.

Снимка 446213

Източник: Lifestyle / Фотограф Веселин Цветанов

Основната мисия на кампанията на "Четири лапи" e да популяризира отговорното отношение към домашните любимци и осиновяването на изоставени животни.

Изложбата е в градинката "Кристал" в София до 14 октомври