Фенове сме както на мощните и красиви коли, така и на красивите жени. Затова профилът на една блондинка, в който изобилства от луксозни автомобили, успя да привлече вниманието ни.

Алекс Хърши е от Австралия. Работи като радиоводещ от 2008 г., когато решава да се премести в Дубай заедно със своя съпруг. Прави го с идеята да стане "carfluencer" и да прави ревюта на най-бързите и скъпи коли на света. А къде другаде може да ги намери на едно място, освен в арабското емирство...

През 2013 г. Хърши стартира свое предаване в местно радио, свързано с автомобили. Създава редица полезни връзки, които й помагат да се докосне до едни от най-уникалните модели на четири колела.

А когато Instagram започва да набира все по-голяма популярност, 33-годишната австралийка създава своя профил в социалната мрежа - Supercar Blondie. "Алекс - момичето с колите", както самата тя се описва там, се превръща в най-популярния "carfluencer".

Днес тя има над 6.4 милиона последователи и още над 4 милиона в YouTube, където качва целите ревюта на колите и събира по над милион гледания. А интересът към себе си и това, което прави, успява и да материализира доста добре.

Според LAD Bible, Хърши печели по 1.4 милиона долара годишно от представянето на суперавтомобилите. А за платена публикация в профила си иска и получава над 30 хиляди долара.

Ние обаче нямаме нищо против тези суми, защото блондинката ни дава уникалната възможност да разгледаме отблизо автомобили, за които само сме чували, че съществуват.

Сред тях много са в една-единствена бройка, както и редица прототипи на суперавтомобили, които BMW, Mercedes и други марки са представили само веднъж и със сигурност ще почакаме да влязат в серийно производство, ако това въобще се случи.

Колите на бъдещето и колите на настоящето в Дубай пасват така добре на Хърши, а ние няма как да не й завидим, че има възможността да седне и зад волана на някои от тях и да изпробва възможностите им на писта.

Преди броени дни пък австралийката се похвали с новия си личен суперавтомобил - McLaren 720S, чиято цена започва от 300 хиляди долара и достига до над 500 хиляди. Него тя добави в гаража си, където вече има бял, спортен Rolls-Royce.