"Панаирът на книгата" продължава до края на уикенда пред НДК - приятелско напомняне, ако все още не сте го посетили. Иначе ето и тазседмичната ни скромна селекция с три нови сериозни заглавия, обединени съвсем несериозно от първото име на автора си.

Снимка 533480

Източник: Колаж / Еднорог

"Троя"

Ако "Илиада" ни се струва прекалено обемна, монотонна и неразбираема, ето приятен начин да си припомним историята на Троянската война. Стивън Фрай вече ни доказа, че може да разказва старогръцките митове не само атрактивно, но и с безподобното си чувство за хумор. Така че "Троя" е достойно допълнение към неговите "Митове" и "Герои".

Изд. Еднорог, 26.90 лв.

Снимка 533479

Източник: Колаж / Колибри

"Смут в чувствата"

Това е трети том от поредицата, която ни запознава с новелите на Стефан Цвайг. Този излиза за първи път през 1927 г. и съдържа "Двайсет и четири чаcа от живота на една жена", "Разрухата на едно сърце" и "Смут в чувствата. Записки на тайния съветник Р. фон Д.". Обединява ги темата за противоречивите чувства в човешкото сърце. Първият том "Четири новели от света на детството" насочва перото на Цвайг към израстването, а вторият "Амок" към страстите и любовта.

Изд. Колибри, 18 лв.

Снимка 533481

Източник: Колаж / Бард

"По-късно"

Едва ли има нужда да обясняваме какво може да се очаква от роман на Стивън Кинг. Затова правим бърз преглед на сюжета: Джейми е момче, което мечтае за нормално детство, но вместо това се оказва дарен с необичайна способност. Той може да види невидимото за другите и да научи неща, които никой друг не може. Точно от това решава да се възползва един детектив от отдел "Убийства".

Изд. Бард, 17.99 лв.