За наше най-огромно съжаление поредното лято е към своя край. Но колкото и да ни натъжава това, винаги можем да си върнем доброто настроение с малко музика. И то именно с най-хитовата от този сезон. Така че позитивните емоции да ни държат поне до следващата година.

Stranger Things, Netflix, Metallica, “Master of Puppets”, Spotify и изстрелването на песента от 80-те отново в класациите

Metallica - отново на върха като през 80-те

Stranger Things продължава да възражда стари хитове

В последния ден на август Spotify обяви 20-те най-слушани песни за периода от 29 май до 29 август. Но преди да минем по същество към това кои са тазгодишните фаворити, ще уточним, че списъците са два. В единия от тях са включени най-често пусканите в платформата парчета в световен мащаб, а в другия - само тези в САЩ.

Снимка 586049

Източник: екранна снимка / Spotify

Затова, нека караме един по един. Започваме с класацията за САЩ, където като отявлен любимец е една от песните в саундтрака на четвърти сезон на сериала Stranger Things - "Running Up That Hill (A Deal With God)" на Кейт Буш заема челната позиция. А веднага след нея се нарежда "As It Was" на Хари Стайлс. Почетното трето място пък е за "Me Porto Bonito" на Bad Bunny и Chencho Corleone.

Running Up That Hill, Кейт Буш, Billboard, Stranger Things и песента, която e на върха на две световни музикални класации

Коя е най-слушаната песен това лято

Парчето на Кейт Буш няма конкуренция

Малко по-различно обаче изглежда класацията с хитовете в световен мащаб. Там първото и второто място от предното нареждане са разменени, което означава, че Хари Стайлс е бил най-слушаният изпълнител в цял свят това лято.

Кейт Буш е веднага след него, отново с ретро хита си от 1985 г. За третата позиция пък Bad Bunny и Chencho Corleone са пуснали котва с парчето "Me Porto Bonito".