Още през лятото стана ясно, че вселената на Game of Thrones се разширява неимоверно и, освен предисторията "Домът на дракона", чийто последен епизод излезе на 23 октомври 2022 г., ще видим и spin-off сериал за Джон Сноу.

Game of Thrones, Джон Сноу, HBO и новината, че се подготвя сериал за героя на Кит Харингтън

И Джон Сноу ще се сдобие със сериал

Е, Джон явно знае поне как да оцелява

През юни тази година самият Джордж Р. Р. Мартин потвърди това. "Да, работи се по сериал за Джон Сноу. Да, идеята за него беше на Кит Харингтън (актьорът, който изигра героя в оригиналния сериал - б.а.)", написа той в блога си. И допълни, че целият екип на бъдещата продукция е събран от самия Харигтън.

Тези дни се състоя и специалната Game of Thrones конференция в Лос Анджелис, която събра всички, замесени в продукции, свързани с вселената на сериала. Там беше и Харингтън, а US Magazine се опита да събере възможно най-много за предстоящия сериал.

Заглавието му ще бъде просто Snow, което ни се струва напълно достатъчно - в общи линии гръбнакът на цялата история на Game of Thrones беше именно Джон Сноу. Харингтън за втори път ще влезе в ролята, която по собствените му дума му е коствала много в психическо отношение.

Харингтън с Емилия Кларк

Източник: GettyImages

Харингтън с Емилия Кларк

Други официално обявени имена като актьори няма, но всичко, случило се във финалния осми сезон на GOT, ни кара да смятаме, че може би ще видим отново Тормунд (Кристофър Хивю) - водачът на свободния народ отвъд Вала, накъдето се отправи и Сноу в последния епизод.

Самият Джон Сноу пък ще трябва да се изправи пред травмите си, физически и психически, разкри Кит Харингтън на конференцията. "Ще трябва да живее с мисълта как е убил Дани, как Игрит е умряла в ръцете му, как е обесил Оли", коментира той и добавя: "Джон не е ОК."