Мъжете си мислят, че могат всичко. Естествено, това не е така, защото има случаи, с които само жена може да се справи. Доказателството - и трите сезона на "Случаите на Франки Дрейк".

Действието на сериала се развива през 20-те години на миналия век в Торонто, Канада, където има една единствена детективска агенция, в редиците на която има само и единствено жени.

Франки Дрейк (Лорън Лий Смит), Труди Кларк (Шантел Райли), Мери Шоу (Ребека Лидиард) и Фло Чаковиц (Шарън Матюс) поемат онези случаи, пред които полицията или е безсилна, или няма интерес да разследва.

Снимка 525110

Източник: Epic Drama

В продължение на три сезона четирите дами решават случай след случай, кой от кой по-предизвикателни. В четвъртия продължават да го правят с пълна сила, нищо че той ще е и последен за сериала.

В интервю за Epic Drama Лорън Лий Смит разказва какво да очакваме от Франки и момичета - като за последно, и дали героинята ѝ най-накрая ще намери любовта.

Снимка 525112

Източник: Epic Drama

Снимките на сезона бяха преместени заради пандемията. Как това се отрази на сериала?

По принцип снимаме през лятото, но този път се случи едва през септември. А така за първи път снимахме през зимата, което всъщност беше приятно - ще покажем малко повече от смразяващите зими на Торонто. А и нося някои красиви кожени якета.

Постигаме и свобода с облеклото на Франки. В първия сезон тя носеше предимно винтидж дрехи, но екипът осъзна, че това няма как да продължава. Ето защо осъвремениха малко гардероба ѝ.

Защото Франки не е жена, която носи поли и боне. Харесва ми идеята, че е пътувала много и е взела по малко отвсякъде, за да изгради свой собствен стил и да носи панталони.

Коя е любимата ви част от снимането на сериала?

Може би физическата. Наеха ми треньор по бокс, с когото тренирам през последните четири години, дори когато снимките са приключили.

Боксът се превърна в голяма част от живота ми. Наложи се да науча и други неща като фехтовка, танци и по малко от някой друг език.

Трябваше да изкарам книжка за мотор, за което се притеснявах, защото Франки обича да кара мотори, но аз определено не.

Снимка 525115

Източник: Epic Drama

Защо Франки замени червения цвят на косата с рус?

Идеята героинята да бъде червенокоса беше доста забавна, но поддържането ѝ беше пълна лудост - косата ми не можа да го понесе.

Затова във втори сезон пробвахме с перука, но всеки ден изискваше прекалено много време за поставяне и сваляне.

И така за сезон три ни дойде идеята да се подстрижа в класическа за 20-те години прическа и да запазя естествения цвят на косата си. Това решение спестяваше по около 45 минути, прекарани на стола за грим и прическа.

Може ли дъщеря ви Тула да последва стъпките ви в киното?

Господи, надявам се, че не! (смее се, бел. ред.) Тя иска да стане певица. Но все още е трудно да се каже. Аз например знаех от много ранна възраст с какво искам да се занимавам.

Бях само на шест или седем години, когато гледах Дженифър Конъли и Дейвид Боуи в "Лабиринт". Тогава си казах, че когато порасна, искам да правя точно това.

Виждам как Тула постоянно е център на внимание, така че кой знае. По принцип я окуражавам да бъде доктор, зъболекар или пък адвокат.

Снимка 525111

Източник: Epic Drama

Какво да очакваме от вас в бъдеще?

Все още не ми е разрешено да разкривам подробности, но скоро ще започна да снимам филм във Ванкувър. След това ще правя някои страхотни неща в сферата на театъра. Хубаво е, че повечето ми проекти са в Канада.

Снимала съм няколко филма и сериала в Щатите, но Канада винаги ме връща обратно с работа. Затова и не разбирам агентите, които ме съветват да се преместя в Лос Анджелис. Имам кариера в Канада, от която съм доволна. Няма защо да го променям.

И в крайна сметка, ще видим ли Франки задомена с мъжа на мечтите си?

Ще гледаме и ще видим (смее се, бел. ред.). Със сигурност за първи път ще видим Франки малко по-улегнала и с мъж, чийто начин на живот се доближава до нейния. Всъщност, тя за първи път приема, че има мъж до себе си, което мисля, че я прави щастлива... поне през първите няколко епизода.

Нов епизод на "Случаите на Франки Дрейк" се излъчва всеки вторник от 22:00 часа по Epic Drama