Преди няколко дни влогърът Слави Панайотов качи в канала си в YouTube поредното клипче. То обаче беше с различно от типичните за него съдържание.

The Clashers, както се казва каналът на Панайотов, има над 600 000 абонати и се радва на голям интерес сред подрастващите и тийнейджърите. Във въпросния по-различен клип влогърът показа как е осъществил инициатива за изкачването на най-високия връх на Балканския полуостров - Мусала. Поводът - достигането на 500 000 абоната на канала му в YouTube.

По думите на Слави Панайотов, в покоряването на хилядника са се включили над 1500 души.

Около въпросното изкачване се вдигна страхотен шум, защото от Национален парк "Рила" искат да глобят Панайотов заради организираното изкачване на връх Мусала, който влиза в територията на парка. Глобата ще бъде в размер на между 500 и 5000 лв.

Влогърът, разбира се, не смята, че е виновен и че е направил нещо незаконно или нередно, защото не е продавал билети или взимал пари от хората. Ето защо в последното видео в канала си обяви, че ще организира мирно протестно шествие от Министерски съвет до Парламента.

Целта му ще бъде да се обърне внимание на законите за националните паркове в страна и промяната им, за да не се стига до подобни глоби. Разбира се, въпросът има ли въобще нужда от подобна промяна остава.

Все още не е ясно дали протестът ще се състои, защото Панайотов първо иска да разбере дали последователите му ще го подкрепят в това начинание.

В края на видеото Слави Панайтов обяви, че всеки, който желае, може да му помогне в събирането на тези 5000 лв., с които се очаква да бъде глобен. Преди няколко часа влогърът написа в YouTube, че са събрани над 1000 лв. и благодари на всички, но помоли феновете си да спрат да изпращат средства.