Ако се нуждаем от смях, който да ни разтърси, трябва задължително да погледаме някои видеоклипове от базираните в Берлин магьосници "Siegfried & Joy". Нико Донър (който се нарича Зигфрид) и Джой Лесли (Джой) пътуват по света, правейки свой собствен стил на магия, който се състои главно от вдигане на големи импровизирани завеси от плат (които често са с блестящ златист цвят) на различни обществени места (влакове, метростанции, паркове, улици). 

Тони Чеш - момчето, което може да накара всяка жена да се усмихне

Момчето, което може да накара всяка жена да се усмихне

Ето и как го постига

След това ги разклащат драматично, преди да ги хвърлят настрана за голямото често пародийно разкриване. Когато завесите се спуснат, случайни хора от широката публика или се появяват, или изчезват, за голяма радост на нищо неподозиращите (и понякога объркани) участници и публиката, която се събира.

Когато публикуват кратките видеоклипове в социалните си мрежи, те често са подкрепени от песен на Селин Дион, а именно "It's all coming back to me now", която перфектно улавя радостта от момента.

Това дуо от Германия все повече завладява света със своите глупави и увлекателни видеоклипове в TikTok, забавно изпълнение в America's Got Talent и разпродадени шоута, където и да отидат.

Когато за първи път видим Siegfried & Joy да се появяват на сцената, можем да започнем да мислим, че те са пародия на магия, но въпреки че те със сигурност се забавляват много с образите от класическата магия, в които се превъплъщават, те са искрени в любовта си към формата на изкуството и приемат представянето си пред тълпата много сериозно.

Siegfried & Joy не крият своята философия зад тяхното изпълнение. Те не тренират, не пишат сценарии и никога не репетират. За тях истинската работа започва и завършва с взаимодействието с тълпата. Именно в тълпата те намират своето представяне и усъвършенстват играта си. 

А за нас остава радостта от това да ги гледаме и да се забавляваме на семплия, но толкова креативен начин, по който успяват да ни разсмеят.