Швейцария се е превърнала в символ на богатство, лукс, красота, чистота, точност и иновативност. В много отношения обаче страната спокойно може да бъде наречена и олицетворение на различността.

Нищо не го доказва по-добре от една от последните новини. Повече от 600 души швейцарци кандидатстват да станат тестови затворници в новооткрит затвор в Цюрих, който е с капаците от 241 затворници.

На кантоналните власти има хрумва необичайната идея да направят тест на затвора и персонала преди той да започне да приема истински затворници през април.

Снимка 563794

Източник: iStock

Директорът на затвора Марк Ейерман заявява, че проектът ще осигури "правилното функциониране на ежедневните операции и ще позволи на надзирателите да се запознаят с обекта", пишат от Swiss Info.

Всеки, който желае да участва, трябва да отговаря на определени критерии: кандидатите трябва да са навършили 18 години, да се съгласят да бъдат проверени, за да се прецени тяхната пригодност, и да се съгласят полицията да извърши проверка за сигурност. Одобрените доброволци ще изпитат реалните условия в затвора между 24 и 27 март.

Пешавар, Пакистан, бременна пакистанка и защо е решила да забие пирон в главата си

Пакистанката, която заби пирон в главата си, за да роди момче

Каква е причината за постъпката ѝ

Крайният срок за доброволчество като затворник изтича в края на февруари. Но вестник Le Temps съобщава, че броят на молбите от хора, живеещи в кантона, вече е почти три пъти по-голям от капацитета на затвора. На местните власти им остава само да отсеят най-добрите тестови затворници, които доброволно ще влязат в килиите си за няколко дни.