Мащабната вселена, създадена от Джордж Р. Р. Мартин съвсем естествено нямаше как да остане само с един сериал. След суперуспешния Game of Thrones последва и "Домът на дракона", чийто първи сезон се появи в края на лятото на 2022 г., а по втория се работи в момента.

Защо втори сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon) ще бъде по-кратък

Защо втори сезон на "Домът на дракона" ще бъде по-кратък

Какъв е панът на HBO

Нова информация на Variety показва, че в момента с обмисля и трети проект, чието действие ще се развива във Вестерос. И ще разказва за Егон Таргариен и завладяването му на континента. Нещата са още в съвсем начална фаза на развитие и подробности липсват.

Все пак изданието споменава, че е твърде вероятно първо да се появи кино филм, създаден от НВО и Warner Bros., на базата на който да бъде развит и сериал. А в неговия център, освен Егон, са сестрите му Висения и Ренис.

Тримата Таргариен заедно с армията си и три дракона успяват да завладеят шест от седемте кралства на Вестерос. Свободен остава единствено Дорн. Егон става първият крал на Вестерос и първият, седнал на Железния трон. Действието се развива около 300 години преди събитията в Game of Thrones.

Каква ще бъде съдбата на този неназован проект тепърва предстои да разберем. Едно е сигурно - НВО няма как да остави просто така една от най-успешните си продукции, а "Домът на дракона" беше само първата стъпка в по-нататъшното филмиране на идеите на Мартин.