Вече няколко години Sony се опитва да създаде своя вселена от супергерои на Marvel, за които все още държи правата.

Kraven the Hunter с Арън Тейлър-Джонсън - трейлър на филма за един от злодеите на Спайдърмен

Арън Тейлър-Джонсън е безпощаден и първичен ловец

Трейлър на Kraven the Hunter

За момента обаче всеки техен опит се оказва доста голям провал. Най-пресните примери са "Морбиус" и "Мадам Уеб". Трите филма за Спайдърмен са единственият лъч надежда за супергероиските амбиции на студиото. Ето защо съвсем логично се задава и четвърти филм.

За "Спайдърмен 4" се говори от доста време, но всичко до момента бе в сферата на спекулациите. Е, вече е официално потвърдено, че ще го бъде.

Филмът дори си има премиерна дата - 24 юли 2026 г., което означава, че снимките трябва да започнат в началото на 2025 г. Режисьор ще бъде Дестин Даниел Кретън, а в главната роля на Питър Паркър отново ще видим Том Холанд. Сценаристи ще бъдат Ерик Сомърс и Крис Макена, които написаха сценария и на "Спайдърмен: Няма път към дома".

Какво да очакваме от "Венъм: Последеният танц" с Том Харди

Какво да очакваме от "Венъм: Последеният танц" с Том Харди

Опит за поправка на старите грешки

А през 2026 г. се очертава да гледаме Том Холанд в кината доста често. Освен "Спайдърмен 4", своите премиери ще имат също новият неозаглавен филм на Кристофър Нолан с негово участие, както и Avengers: Doomsday, в който се очаква актьорът да бъде отново Питър Паркър, пише The Hollywood Reporter.