През февруари Шона Кокси бе първата обявена участничка в британския тим по спортно катерене на Олимпийските игри в Токио. Два месеца по-късно обаче ситуацията изглежда доста по-различно.

Игрите са отменени. Шона ще трябва да изчака още година, за да даде най-доброто от себе си и да се представи под британски флаг в Токио. А сега подготовката й за този момент преминава по един доста необичаен начин - в домашни условия.

27-годишната Шона е шампион в дисциплината "боулдъринг". Тя е част от спортното катерене, която представлява невисоко катерене върху големи камъни или скали без въже. На Олимпийските игри британката ще се състезава и за бързина на 15-метрова стена.

Дотогава Шона предизвиква сама себе си на стената, която е пригодила за тренировки в таванското помещение на дома си.

"Вързана коса, без сутиен, спортен клин и коктейл след тренировка" - така минават нейните дни в самоизолация.

Освен върху стената, Кокси тренира и за издръжливост на ръцете и на пръстите, и отново си е пригодила подходящи уреди. А понякога към тренировките й се присъединява и нейният домашен любимец. 

Друг път Шона разнообразява висенето от лост с гледане на филми в Netflix.

Григор Димитров, Винъс Уилямс и как тренират двамата в домашни условия

Жената, която припада по Гришо

Мачкай, Гришо

Спортистката споделя, че невинаги е в настроение за тренировки, но й помагат малките цели, към които се стреми всеки ден и всяка седмица. Междувременно тя се опитва да мотивира и всички нас, записвайки домашните си занимания за YouTube.