Петък в края на лятото. Подобно на нас, и музикантите са леко уморени и не особено активни. Няколко нови песни обаче заслужават внимание.

Започваме с най-лятната и най-прясната от тях - Шон Мендес. Това мило симпатично момче е възпяло безгрижието на лятото и нямаше как да не ни оправи настроението.

Също толкова лятна е и новата песен на Джон Майер. "Wild Blue"обаче някак ни връща в 80-те и като звучене, и като визуалните ефекти на видеото... и с широкото сако, и загащени джинси на певеца.

Затова пък Lorde затвърждава визията си на лидерка на таен култ самодиви със скъпи дрехи, които помежду другото и пеят. "Mood Ring" e част от новия албум на новозеландката Solar Power.

Дженифър Хъдзън продължава да е съвременното превъплъщение на Арета Франклин. Филмът Respect, в който влиза в ролята на музикалната легенда, е ще излезе на родните екрани на 17 септември. А "Here I Am (Singing My Way Home)" е част от саундтрака му.

С песен от друг саундтрак завършваме селекцията тази седмица. Едно от имената в него ни е особено скъпо - Еди Ведър от Pearl Jam отново прави музика за филм на Шон Пен след "Сред дивата природа". Във Flag Day Шон Пен играе заедно с дъщеря си Дилън, а заглавната песен, написана от Еди, се пее от дъщеря му Оливия Ведър.