Беше въпрос на време секс скандалът на Харви Уейнстейн да бъде разказан и под формата на игрален филм. Четири години след избухването му, Холивуд е готов да извади част от кирливите си ризи във She Said.

Филмът е базиран на She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement - книгата на репортерките на Ню Йорк Таймс Меган Тухей и Джоди Кантор.

Тя събира разкритията от статиите им, които разкриват многобройните случаи на сексуални посегателства от страна на Уенстейн.

Първата излиза на 5 октомври 2017 г. и предизвиква истинско цунами, резултат от което е и вече добилото световен мащаб движение #metoo. Annapurna Pictures и Plan B Entertainment обещават филма да се концентрира върху филмовия продуцент, а върху всички жени, осмелили се да говорят публично за преживяното.

Кери Мълиган

Източник: Instagram / Carey Mulligan fan page

Кери Мълиган

В двете главни роли ще видим Кери Мълиган ("Момиче с потенциал") и Зои Казан ("Заговорът срещу Америка"). На режисьорския стол сяда Мария Шрейдър, която вече разказа една скандална история в Unorthodox.