Устоите на монархията във Великобритания се разклащат и причината за това е не само смъртта на кралица Елизабет през септември 2022 г., но и няколкото скандала, съпътствали кралското семейство напоследък.

Крал Чарлз, принц Андрю, личната охрана и защо братът на краля получи това, което беше отказано на сина му

Когато принц Андрю получи това, което е отказано на принц Хари

Решението пък взима кралят

И, не - не говорим за драматичното напускане на принц Хари и Меган Маркъл и отпътуването им за Америка. А за принц Андрю, чието име беше замесено с това на осъдения за секс престъпления Джефри Епстайн. А самият Андрю - обвинен в сексуални отношения с малолетна.

В опит да изчисти името си, любимият син на кралица Елизабет (както видяхме в The Crown) дава едно-единствено интервю - за вечерното шоу на BBC Newsnight с водещ Емили Мейтлис през 2019 г. Разговорът минава катастрофално за... Андрю.

И няма как на подобна история да не бъде отделено специално внимание от Netflix. Стрийминг платформата отдавна обяви, че ще прави филм за скандалното интервю. Той ще се казва Scoop, а вече са ясни и актьорите в главните роли.

Снимка 401570

Източник: GettyImages

Тази на водещата Емили Мейтлис ще се изпълнява от неподражаемата Джилиан Андерсън, която вече има опит в кралски сюжети - изпълняваше ролята на Маргарет Тачър в The Crown. Принц Андрю пък ще се играе от Руфъс Сюъл, който последно гледахме в "Бащата" и Kaleidoscope.

Кийли Хоулс ще бъде в ролята на личния секретар на принц Андрю, Аманда Търск, а Били Пайпър - в тази на продуцентката на BBC Newsnight.

Режисьор ще бъде Филип Мартин, чието дело са и много епизоди от The Crown. И предчувстваме, че Бъкингамският дворец няма да е щастлив от Scoop.