Разследването на инцидента на снимачната площадка на филма Rust, при който загина операторката Халина Хътчинс, не е приключило. Скандалите около случая обаче продължават и са свързани с поведението на Алек Болдуин.

Халина Хътчинс, Мат Хътчинс  и първото интервю на съпруга на операторката след смъртта й

Съпругът на Халина - бесен на Алек Болдуин

Мат Хътчинс с първо интервю след смъртта на съпругата си

Именно 63-годишният актьор стреля по Халина с реквизитен пистолет, който обаче се оказва зареден с истински куршуми.

Въпреки това Болдуин не само отрича да е възпроизвеждал изстрела, но и сега е решил да се позове на член от договора си, според който той трябва да бъде обезщетен при злополука на снимачната площадка. Както и да се покрият разходите по адвокати и дела.

Снимка 551535

Източник: GettyImages

Новите документи, внесени в съда от адвоката на Болдуин, искат също да му бъде позволено да завърши снимките на Rust, като по този начин щял да отчасти да плати обезщетението на семейството на покойната Хътчинс, съобщават Deadline.

"Алек Болдуин отново иска да избяга от отговорност за безразсъдните си действия преди и на самия 21 октомври, довели до смъртта на Халина Хътчинс", е отговорът на адвокатът на съпруга на Халина. "Срамно е Болдуин да твърди, че делото на Мат Хътчинс срещу него е възпрепятствало завършването на Rust. Нещото, което спря снимките, беше убийството на Халина Хътчинс от Алек Болдуин."