Съпругът на Халина Хътчинс даде първото си интервю пред медии, след като на 15 февруари тази година заведе дело срещу Алек Болдуин, както и членове на цялата продукция на филма Rust, по повод смъртта й.

Халина Хътчинс, Алек Болдуин и новината, че семейството й най-накрая е завело дело срещу актьора

Семейството на Халина Хътчинс започва битката с Алек Болдуин

В какво е обвинен актьорът

Мат Хътчинс разговаря с Today на 24 февруари - денят, в който Русия започна война срещу Украйна, където е родена и отраснала Халина.

"Бях толкова бесен да го гледам как говори за смъртта й пред всички с толкова много детайли и да отказва да поеме отговорност, след като тъкмо е обяснил как я е убил", казва Хътчинс пред водещата на Today Хода Коб по повод Алек Болдуин.

Снимка 551536

Източник: GettyImages

Тя го попита смята ли Болдуин за един от основните виновници за случилото се. "Идеята, че човекът, който държи пистолета и предизвиква изстрела, не носи отговорност, е абсурдна." Хътчинс обаче допълни, че проблемите на снимачната площадка на Rust не са свързани само с безопасността на оръжията.

"Редица стандарти в кино индустрията са нарушени, а отговорните са много", каза той. Мат допълни, че един от най-трудните моменти след смъртта на 42-годишната Халина, е било да съобщи новината на 9-годишния им син Андрос.