Рон Данта и Дани Робъртшоу са посветили живота си на грижата за кучетата.

Кейлъб Бенъм, Бъди и как един мъж спасява кучето си, като се изправя срещу мечка

Мъжът, който се сби с мечка, за да спаси кучето си

Готов на всичко за най-добрия си приятел

Американската двойка живее в Южна Каролина и това, което я свързва за първи път, е споделената любов към животните. И двамата са треньори по конен спорт по професия и се запознават на конно изложение. След това постепенно започват да се опознават и разбират, че имат много общо помежду си, особено когато става въпрос за животните.

И така, водени от общото си желание да помагат, Рон и Дани спасяват около 600 кучета след урагана Катрина. След този случай двамата официално се посвещават на мисията да спасяват кучета и основават организацията с нестопанска цел Danny & Ron's Rescue.

Решението си те вземат съвсем единодушно и то без грам колебание. Преди да създадат организацията си Рон Данта и Дани Робъртшоу финансират грижите за спасените кучета със собствени пари, като е трябвало да теглят заеми, както и от спестовни сметки, за да могат да осигурят всички необходими грижи.

Благодарение на функционирането на Danny & Ron's Rescue двойката успява да разшири благородната си дейност и вече е помогнала на повече от 13 000 кучета да продължат да живеят пълноценно. Историята на Рон и Дани привлича вниманието дори и на Netflix, които през 2018 г. я превръщат в документалния филм Life in the Doghouse.

Освен с това двойката вече може да се похвали и с издадената си мемоарна книга. Тя е озаглавена Forever Home: How We Turned Our House into a Haven for Abandoned, Abused and Misunderstood Dogs—and Each Other и разкрива на читателите повече подробности за това как Рон и Дани се грижат за стотици кучета едновременно в собствения си дом и защо историята на всяко куче е специална.

Мисията на организацията им е никое четириного приятелче да не попада отново в приют, по улиците, да бъде гладно или нещастно. Искреността на думите и действията на Рон Данта и Дани Робъртшоу личат и от факта, че те се грижат за всички спасени кучета не просто къде да е, а в собствения си дом.

"Ние ги прегръщаме като наши собствени, дори когато се опитваме да им намерим завинаги домове, където да могат да получат по-специално внимание, отколкото ние можем да им дадем в нашата къща, тъй като имаме толкова много там", споделя двойката.

Рон и Дани определено обичат да глезят спасените кучата, за които се грижат. Позволят им свободно да се разхождат из къщата, из всяка стая в нея, в която пожелаят, да играят на диваните, дори и по леглата. Двамата се грижат за абсолютно всички кучета в дома си, докато не се намерят осиновители. А пък онези, които не могат да си намерят ново семейство поради медицинските си нужди или поведенчески проблеми, прекарват остатъка от живота си с Рон и Дани.

В момента около 128 кучета са част от Danny & Ron's Rescue и са били приети след случаи на малтретиране, изоставяне или заради пренаселени приюти, пише People.

 Американски питбул териер, ротвайлер, чау чау - кои са най-опасните породи кучета в света

Най-опасните породи кучета в света

Кой влиза в топ 7

Рон Данта и Дани Робъртшоу се надяват, че страстта им към спасяването на животни е заразна и историята им вдъхновява повече хора да приютяват домашни любимци.