Преди време показахме уникалния Rolls-Royce на рапъра Дрейк, но този, който си е поръчал японският милиардер Юсаку Маезава, е класи над него. Да, винаги може повече.

Дрейк, първият в света Rolls Royce Bushukan и уникалната придобивка на рапъра

Дрейк се хвали с Rolls Royce уникат

Колко струва този луксозен звяр

Моделът се казва Phantom Oribe и е най-луксозният в портфолиото на автомобилния премиум гигант Rolls-Royce. И вероятно - най-стилният, защото интериорът е ръчно изработен от дизайнерите и майсторите на модната къща Hermès.

Луксозният звяр е единствен по рода си и е създаден по поръчка на японския предприемач, колекционер на произведения на изкуството и върл почитател на суперавтомобилите Юсаку Маезава.

Всъщност, Юсаку Маедзава е известен и с друго - той е милиардерът, който изкупи всички места за първия полет до Луната на совалката SpaceX. По този повод качи и една доста необичайна обява в Twitter.

Юсаку Маезава, SpaceX, мисията до Луната и какво търси милиардерът

Милиардер търси жена за екскурзия до Луната

Докато Луната ни раздели

Но да се върнем на прекрасната му машина. По дизайн тя прилича на автомобила Phantom VIII на Rolls-Royce, но с подобрени технология и материали от ателиетата на двата бранда. Въобще, цялата кола е вдъхновена от цветовете и блясъка на античните съдове за бита орибе, които собственикът Маезава колекционира.

Повечето елементи от интериора са покрити с прочутата кожа Enea Green на Hermès. Вижда се на волана, бутоните за настройка на климатичния контрол, жабката и охладителя за шампанско, например. А гравюрите по дървото от орех са дело на френския илюстратор Пиер Перон.

Hermès, Sylvania, MycoWorks и каква е новата материя при луксозните чанти

Луксозни чанти от... гъби

Революционната материя на Hermès

Що се отнася до техническите характеристики на Phantom Oribe, не е ясно точно колко ще е мощен красавецът, но едно е сигурно - малко автомобили ще могат да го стигнат, щом стъпи на пътя.