Вече е декември и определено правим всичко по силите си да се настроим на коледна вълна. Един от начините е с книгите, на които посвещаваме свободното си време. Трите в днешната селекция са и много подходящи за подранил коледен подарък.

"Роди се Младенец"

Книгата на Тоня Горанова излиза преди двайсет години в Германия и бързо се превръща в бестселър. За Коледата на 2022 г. тя най-после получава и българското си издание, което ще ни запознае с историята на Рождество Христово.

Снимка 597792

Източник: Колаж / Колибри

Рисунките на Горанова ни пренасят в Назарет преди две хилядолетия, за да ни опишат чудото и смисъла на святата нощ, в която Исус Христос се ражда на земята.

Изд. Колибри, 16 лв.

"Нашата Коледа"

Съставител на този сборник със 17 български коледни разкази е Захари Карабашлиев.

Снимка 597791

Източник: Колаж / Сиела

Повечето от тях са написани специално за това издание, което събира на едно място популярни имена от българския литературен и културен живот: Здравка Ефтимова, Михаил Вешим, Мария Касимова-Моасе, Георги Марков, Иван Ланджев, Тони Николов, Мария Донева, Радослав Бимбалов. Всеки от тях дава своя дан за Коледното чудо.

Изд. Сиела, 17.90 лв.

"Семейна Коледа"

Коледен дневник - така най-кратко може да се опише това красиво издание с твърди корици. С красиво оформление и вдъхновяващите илюстрации на Фиделия Косева, то ни дава възможност в рамките на пет коледни сезона, да съхраним спомените за съответната година и начина, по който сме изкарали празниците.

Снимка 597793

Източник: Колаж / Eра

В него можем да лепим снимки, да записваме любими празнични рецепти, спомени, създадени под елхата и дори писмата до Дядо Коледа.

Изд. Ера, 25.99 лв.