Феновете трябваше да почакат доста за излизането на самостоятелен филм за Бари Алън, познат със супергеройското си алтерего Светкавицата. Всъщност за такъв се говори още от 90-те години на миналия век. Едва през последните десет обаче намеренията станаха по-сериозни.

"Светкавицата" с Езра Милър, Бен Афлек и Майкъл Кийтън – какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Светкавицата"

Батмани и Светкавици по две плюс Супергърл

Не може да се каже, че работата по филма е вървяла гладко за екипа. "Светкавицата" беше отлаган заради пренаписвания на сценария, пандемия, а когато вече беше завършен, започнаха проблемите на Езра Милър със закона.

Очакванията на мнозина бяха притеснителното поведение на актьора да навреди на приходите на филма, но пък от друга страна Джеймс Гън, който заедно с Питър Сафран пое DC Studios, смело заяви, че "Светкавицата" е един от най-добрите супергеройски филми, създавани някога.

Е, колкото и убедителен да му се е искало да бъде, явно не е било достатъчно за феновете, тъй като филмът по-скоро разочарова с приходите си от първия уикенд.

От прогнозираните 64 милиона долара, "Светкавицата" е събрал 55.1 милиона в бокс офиса в САЩ. В световен мащаб печалбата е от 130.1 милиона долара.

Изглежда, че нито участието на Майкъл Кийтън, нито това на Бен Афлек като Батман, е успяло да привлече достатъчно зрители в киното. Няма как да се знае каква е основната причина за неубедителното представяне на филма в бокс офиса, но екипът все пак направи усилия да преодолее скандалите с Езра Милър.

анкета

Ще се отразят ли скандалите с Езра Милър на "Светкавицата"?

Виж резултати

Да, актьорът сгафи много сериозно 26.9%

Не мога да преценя 23.1%

Не, не виждам нищо общо 36.5%

Стига да не нападне отново някой, не 13.5%

"Като цяло проявяваме голяма емпатия към хората, които се нуждаят от помощ, и особено когато имат проблеми с психичното здраве", споделиха продуцентите на "Светкавицата" пред Entertainment Weekly през май. По думите им филмът никога не е бил в опасност от прекратяване.

Езра Милър и "Светкавицата" - триумфът на актьора на премиерата на филма

Триумфът на Езра Милър на премиерата на "Светкавицата"

Изглежда актьорът е преодолял проблемите си

За сравнение обаче "Черния Адам" се представи по-добре миналата година - с 67 милиона долара приходи в САЩ и 140 милиона в световен мащаб. Все пак "Светкавицата" изпреварва "Шазам! Яростта на боговете", който през март се отбеляза със скромните 30.1 милиона долара в САЩ и 65 милиона в световен мащаб.